söndag 29 november 2020

Våldet krymper oss alla


Ett jämlikt, jämställt och hållbart samhälle bär med sig ett löfte om att alla ska få ta del av det goda, ingen ska lämnas utanför och vi tar hand om vår planet och varandra. I detta samhälle lever människor i frihet och friheten växer. 

Människans frihet begränsas av att utsättas för våld. Det handlar oavsett om det är i hemmet, samhället eller i krig. Våld krymper, skapar oro/rädsla, den förgör oss människor och miljön. Våld bryter ned det som är det mänskliga, avhumaniserar och vi förlorar oss själva. Det är ett plågoris som oacceptabelt och måste bort. 

Ingen ska utsättas för våld. Vi lever i en värld som ska ha kommit längre i utvecklingen. Det är år 2020, på gränsen till 2021. Det handlar om människors frihet och leva ett liv fritt ifrån våld. Vi har alla en skyldighet att se till så att det också förverkligas. En värld som satsar på fred och att vi lever i harmoni med och är rädd om varandra, där ingen vill skada någon annan är samhällen som mår bättre. Människor trivs, känner sig trygga och de mest fantastiska saker kan göras och skapas.

Vi socialdemokrater behöver arbeta aktivt tillsammans med alla som vill bygga ett jämlikt, jämställt och hållbart samhälle. Det är så vi kan skapa trygghet, framtidstro, fred och möjligheter för varandra samt ta hand om oss själva och vår planet på bästa sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Var är "hela Sverige"-perspektivet i skoldebatten?

 För ett litet tag sedan kom de senaste resultatet från PISA-undersökningen. Det gick en chock genom det politiska Sverige. Resultaten pekar...